Atheďsten gaan ‘evangeliseren’ Afdrukken E-mail
door Redactie   
woensdag, 22 oktober 2008

buslondon.jpgAtheïsten in Groot-Brittannië gaan binnenkort adverteren op Londense bussen. De campagne, waarvoor momenteel geld wordt ingezameld, krijgt steun van professor Richard Dawkins, auteur van de bestseller The God Delusion.

De slogan op de bussen wordt volgens de initiatienemers 'There’s probably no God. Now stop worrying and enjoy your life’ (Er is waarschijnlijk geen God. Maak je dus geen zorgen en geniet van je leven). Commentatoren wijzen dat de slogan meer doet denken aan agnosticisme (onzekerheid over het bestaan van God) dan aan atheïsme (ontkenning van het bestaan van God).

De atheïstische advertentiecampagne is een reactie op de christelijke advertenties die met regelmaat verschijnen op bussen. Eerder dit jaar was een advertentie te zien die de aandacht vestigde op een website waar te lezen was dat niet-christenen voor eeuwig zouden branden in de hel.

Het idee voor een weerwoord kwam van journalist en komedieschrijfster Ariane Sherine, die op de website van de Britse krant The Guardian opriep om geld te doneren voor een tegencampagne. Op die oproep reageerden al meer dan tweeduizend mensen. Het idee kreeg steun van de British Humanist Association en multimiljonair Richard Dawkins beloofde alle donaties te verdubbelen, tot een maximum bedrag van 5.500 pond (6.900 euro).

Het is de bedoeling dat de advertenties in januari op Londense bussen verschijnen. Op dit moment zijn op bussen in de Britse hoofdstad advertenties te zien van de Alphacursus, een cursus die bedoeld is om mensen kennis te laten maken met het christelijke geloof. (News4all)


 
< Vorige   Volgende >